Fra gas til vand varmepumpe
El og gaspriserne er steget markant de seneste år, og fremtidsudsigterne peger i retning af, at priserne i den kommende årrække, kun vil blive ved med at stige. Har man derfor placeret et gasfyr i hjemmet, kan det være en fordel at begynde at gøre sig en række overvejelser om, hvorvidt man bør skifte til en vand varmepumpe.
Grundet den store mangel på flere naturgasser heriblandt gas, er flere borgere begyndt at søge md nye alternativer hvad angår varmekilder. Det er her udskiftet fra gas til vand varmepumpe kommer ind i billedet, da det bidrager til store besparelser, og samtidig formår at holde boligen opvarmet året rundt. Efterspørgslen efter dette alternativ er således stedet, hvorfor det nu ikke kun er at spotte i fritidshuse men nu også helårsboliger.
Find en varmepumpe til din bolig
Der findes mange forskellige modeller af en varmepumpe, og det er heraf vigtigt at man foretager en grundig informationssøgning forinden, for at finde frem til den helt rette. Overordnet skelner man mellem en luft til vand varmepumpe og en luft til luft til luft varmepumpe. Forskellen ved de to bunder i, hvorvidt man ønsker, at varmepumpen ligeledes skal kunne opvarme ens vand udover alene opvarmning af boligen.
Derudover spiller en række øvrige faktorer ind, heraf hvor stor ens bolig er, hvor mange kvadratmeter man ønsker opvarmet og hvor mange boende man er. Dette har betydning for, hvor stor en liter beholdning varmepumpen skal have. Jo større varmepumpen er, desto flere kvadratmeter er varmepumpen i stand til at opvarme, og omvendt vil en mindre, være velegnet til en mindre bolig. Prisen spiller i denne sammenhæng også ind, hvorfor det ikke kan betale sig, at investere i en stor varmepumpe, hvis blot man har behov for halvdelen.
Hvad koster en varmepumpe?
Prisen på en varmepumpe afhænger i høj grad af flere af de ovennævnte faktorer. Har du i forvejen radiatorer eller gulvvarme installeret, er det formentlig ikke nødvendigt med en af de helt store varmepumper, hvorved man vil kunne gøre det for omkring de 35.00-40.000 kr. Man kan dog med fordel få en ekspert ud til at vurdere ens bolig, og heraf hvilken varmepumpe der vil være den bedste investering. På den måde er man garanteret, at man ikke smider yderligere penge ud af vinduet.
En varmepumpe skal som udgangspunkt kunne kompensere for dine øvrige varmekilder, hvorved du også selv kan skabe et indblik i hvor meget energi varmepumpen skal kunne tilføre. Baseret på det, kan du få lavet et prisoverslag.