Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Bliver det billigere med gasovne nu?

I de seneste år er prisen på naturgas steget kraftigt i Danmark og resten af Europa, hvilket har sat mange mennesker under økonomisk pres. For husstande, der er afhængige af gas til opvarmning, madlavning og varmt vand, kan de stigende omkostninger være svære at betale. I nogle tilfælde har folk været tvunget til at vælge mellem at spise og opvarme deres hjem.

Problemet forværres af, at vinteren i Danmark kan vare i flere måneder, hvilket betyder, at gaspriserne har stor betydning for folks evne, til at få enderne til at mødes. Selv om regeringen har indført nogle foranstaltninger for at hjælpe med at kompensere for de stigende omkostninger, er hjælpen for mange mennesker ikke nok.

Som følge heraf presser de stigende naturgaspriser mange danskere til grænsen, når det gælder deres økonomi. På det seneste har der dog været tegn på, at priserne er på vej ned igen, men er det nok? Bliver det billigere med gasovne nu?

Hvordan ser fremtiden med gas ud?

Hvis vi kunne give et korrekt svar på dette, ville det kunne indbringe os rigtigt mange penge. Sandheden er dog, at der ikke er nogen der kan sige det med sikkerhed. Selvom årsagerne til de høje priser forsvinder, er det ikke en garanti for, at priserne vil komme tilbage på det gamle niveau fra før 2020.

Der er dog nogle tiltag man kan sætte i værk, for at få gassen så billigt som muligt. Det kan for eksempel være ved at skifte udbyder. Find en gasudbyder hos dinfagpartner.dk her eller prøv at søge rundt på internettet selv.

Er det bedre at skifte til en anden varmekilde?

Det kommer an på hvem man er og hvordan ens generelle økonomiske situation er. Mange vælger i disse dage at omlægge til fjernvarme, men det har lange udsigter for mange danskere. Et andet alternativ er at skifte til en varmepumpe.

Der findes en del forskellige typer, ligesom der kan være stor forskel på priserne. Selvom man har råd til dette skifte, så kan det ikke gøre op med de høje priser alene. Varmepumper bruger nemlig elektricitet, som også er steget massivt igennem det seneste år.

Det gør at den besparelse man får ved at skifte, bliver noget mindre end den ellers ville have været, hvis ikke også priserne på elektricitet var steget. Det kan dog betale sig, da man trods alt spare en smule, i forhold til at blive ved at bruge naturgas.